E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31823
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
1

Zvērināta advokāta pilnvarojumu un tā apjomu apliecina orderis

J
jautā:
14. februārī, 2024
Artūrs

Vai bijušās sievas advokāts var pieprasīt manai darbavietai informāciju par manu darba algu sakarā ar alimentu palielināšanu? Ja tas ir noticis, kur man ir jāvēršas? Darba devējs nezināja, ka nedrīkst šādu informāciju nerādīt.

A
atbild:
15. februārī, 2024

Latvijas Republikas Advokatūras likuma 48. panta pirmās daļas 2. punkts noteic, ka zvērināts advokāts, sniedzot juridisko palīdzību, ir tiesīgs vākt pierādījumus, tostarp pieprasīt visus juridiskās palīdzības sniegšanai nepieciešamos dokumentus no valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī citām iestādēm, organizācijām un uzņēmējsabiedrībām (uzņēmumiem), kurām likumā noteiktajā kārtībā un gadījumos ir jāizsniedz šie dokumenti vai to noraksti un jānodrošina advokātam iespēja iepazīties ar tiem.

Saskaņā ar Advokatūras likuma 48.1 pantu zvērināta advokāta pilnvarojumu un tā apjomu, kā arī tiesības izpildīt noteiktos uzdevumus apliecina orderis.

Tātad atbilde uz jūsu jautājumu ir atkarīga no tā, vai pieprasītā informācija ir nepieciešama juridiskās palīdzības sniegšanai, vai zvērināts advokāts nepārsniedz pilnvarojuma apjomu un vai viņš ir uzrādījis orderi, kas apliecina tiesības izpildīt noteiktos uzdevumus.

Vairāk par šo tēmu ir iespējams izlasīt LV portāla publicētajā e-konsultācijā “Vācot informāciju no trešajām personām, advokātam nepieciešams orderis”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas