E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32005
Lasīšanai: 2 minūtes
1
2
1
2

Kā pieteikties uzturlīdzekļu saņemšanai no otra vecāka

J
jautā:
07. martā, 2024
Tīna

Labdien! Manam dēlam ir 12 gadu. No valsts saņemam uzturlīdzekļus 129 eiro apmērā. Vēlos pieteikties uzturlīdzekļiem no minimālās algas, kas šogad ir 210 eiro par bērnu. Kur es to varu izdarīt? Vai atkārtoti jāiesniedz iesniegums VID vai arī jākārto pie notāra vai tiesā? Paldies!

A
atbild:
05. aprīlī, 2024
Santa Galiņa
LV portāls

Jūsu minētie 210 eiro ir uzturlīdzekļu apmērs, kas saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem “Noteikumi par minimālo uzturlīdzekļu apmēru bērnam” katru mēnesi jānodrošina vecākam, kurš ikdienā neīsteno bērna aprūpi.  

Kā skaidrots Uzturlīdzekļu garantiju fonda (UGF) administrācijas mājaslapā, lai piedzītu uzturlīdzekļus no vecāka vismaz Ministru kabineta noteiktajā minimālo uzturlīdzekļu apmērā, jums jāvēršas tiesā ar prasības pieteikumu par uzturlīdzekļu piedziņu.  

Prasības pieteikuma veidlapa vienkāršotajā procedūrā par uzturlīdzekļu piedziņu pieejama portālā elieta.lv. Prasību par uzturlīdzekļu piedziņu bērnam jūs varat celt pēc savas deklarētās dzīvesvietas. Informācija par piekritīgo tiesu atrodama Latvijas tiesu portālā 

Lai panāktu tiesas nolēmuma izpildi, jums tiesai būs jālūdz izsniegt izpildu rakstu un pēc tam jāvēršas pie zvērināta tiesu izpildītāja pēc otra vecāka dzīvesvietas adreses, darbavietas adreses vai nekustamā īpašuma atrašanās vietas. Zvērinātu tiesu izpildītāju pēc konkrētās adreses iespējams sameklēt Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes mājaslapā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas