E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1999
Lasīšanai: 2 minūtes

Auto stāvlaukumus apsaimnieko gan veikali, gan citi īpašnieki

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. februārī, 2013
Larisa Berezova

Labdien! Sakiet, kas kontrolē stāvvietu stāvokli pie lielveikaliem? Runa iet par invalīdu stāvvietām, kuras ir padarītas neizmantojamas, jo uz tām ir sašķūrētas sniega kaudzes. Veikala vadība lietas labā neko nedara. Paldies.

A
atbild:
08. martā, 2013
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Auto stāvvietu apsaimniekošana pie katra lielveikala tiek organizēta individuāli. Tas ir saistīts ar noslēgto līgumu starp veikalu un otru pusi, kas var būt gan pašvaldība, gan zemes īpašnieks. Ir arī tādi lielveikali, kuri auto stāvvietu teritoriju apsaimnieko paši.

Tā kā jautājumā nav norādīta konkrēta vieta, LV portālam jautājumā aprakstīto situāciju komentē veikalu ķēdes „Maxima Latvija” preses sekretārs Ivars Andiņš:

"Latvijā ir 141 „Maxima” veikals, un pie lielas daļas šo veikalu klientu ērtībām ir ierīkoti stāvlaukumi. Diemžēl ne visiem stāvlaukumiem īpašnieks ir pats veikals, jo telpas daudzviet no saimniekiem nomājam, līdz ar to ir grūti sniegt vispārīgu komentāru šajā jautājumā.

 Balstoties uz „Maxima Latvija” pieredzi, varu minēt, ka aprakstītā situācija, iespējams, ir izveidojusies tāpēc, ka ziemā veikali rūpējas par to, lai no jumta savlaicīgi tiktu notīrīts sniegs, neradot apdraudējumu apmeklētājiem. Jumta sniegs parasti tiek savākts vienā kaudzē tuvāk pie ēkas (attiecīgi - vietās, kur bieži ir stāvvietas, kuras paredzētas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām), vēlāk sniegs ar speciālu tehniku tiek aizvests. Iespējams, ka minētā situācija ir novērota neilgi pēc sniega tīrīšanas, jo ne vienmēr sniegu iespējams aizvest tajā pašā dienā.

"Maxima" Latvija atvainojas, ja piekļūšana autostāvvietai bija apgrūtināta pie kāda mūsu veikala. Kopumā rūpējamies, lai arī sniega tīrīšanas laikā stāvvietas, kuras paredzētas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, būtu pieejamas.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas