E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11810
Lasīšanai: 2 minūtes

Vispirms jāsalabo pastkastītes

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. aprīlī, 2017
Guna

Labdien! Mums daudzdzīvokļu mājā apsaimniekotājs samet pastkastītēs apsaimniekošanas rēķinus, daudzas kastītes nav aizslēgtas un pilnas ar reklāmām, rēķini mētājas pa grīdu, var pacelt jebkurš, paņemt vai norakstīt personas datus, adresi, cik liels dzīvoklis un cik cilvēku tur dzīvo. Rēķini ir vaļēja lapa, bez aploksnes. Lasīju, ka tā apsaimniekotājs nedrīkst piegādāt rēķinus, ka par korespondences noslēpuma pārkāpšanu ir paredzēta kriminālatbildība Krimināllikuma 144. pantā. Ir jāsūta elektroniski vai jāpiegādā aizlīmētā aploksnē.

A
atbild:
28. aprīlī, 2017
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam
Vitolds Peipiņš
Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs

„Te ir jāsāk ar to, ka jāsaved kārtībā savas pastkastītes,” norāda Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš. „Jā, rēķinus var piegādāt aizlīmētās aploksnēs, bet, ja tās mētāsies pa zemi, aploksnes tik un tā jebkurš var atplēst un izlasīt vēstules saturu. Pēdējā laikā lielākie pakalpojumu sniegšanas uzņēmumi patiešām cenšas sūtījumus piegādāt aizlīmētās aploksnēs, lai patiešām nodrošinātu personas datu aizsardzību. Vēl, lai aizsargātu personas datus, var rēķinos nenorādīt īpašnieka personas kodu, bet tikai dzīvokļa numuru, vārdu un uzvārdu. Ar apsaimniekotāju, visticamāk, var atsevišķi vienoties par rēķinu piesūtīšanu elektroniskā veidā. Ja apsaimniekotājs ir atsaucīgs pret saviem klientiem, viņš šādu lūgumu izpildīs. Taču tas nav viņa obligāts pienākums, jo daudzi dzīvokļu īpašnieki neizmanto datoru un internetu, tādēļ informācijas apmaiņa arvien vēl notiek rakstveidā.”

Redakcijas piebilde. Ja mājā kādi svešinieki regulāri salauž pastkastītes un tādēļ tās nav iespējams uzturēt kārtībā, tad dzīvokļu īpašnieki var pieņemt lēmumu, piemēram, par kodu atslēgas uzstādīšanu. Tas nemaksās daudz, bet dzīves apstākļi kļūs ievērojami drošāki.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas