E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5014
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Ūdens patēriņa starpību sedz atbilstoši atsevišķo īpašumu skaitam

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. augustā, 2014
Stanislavs

Privatizētā dzīvoklī ir uzstādīti ūdens skaitītāji. Cik zināms, samaksa par izlietoto ūdeni ir jāveic atbilstoši skaitītāju rādījumiem. Vai par izlietoto ūdeni, izņemot to daudzumu, ko nolasu no ūdens skaitītāja, papildus kaut cik procentu ir jāmaksā no kopējā (pēc skaitītāju rādījumiem) izlietotā ūdens daudzuma? Ja jāmaksā, kāds normatīvais akts to regulē? Paldies.

A
atbild:
10. septembrī, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Ministru kabineta noteikumu Nr.1013 „Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu” 19.punktā ir noteikts:

„19. Ja veidojas starpība starp mājas kopējā ūdens skaitītāja rādījumu un dzīvokļu īpašumos ar skaitītājiem noteikto ūdens patēriņu, ieskaitot arī avārijās un remontā nopludināto ūdens daudzumu (turpmāk – ūdens patēriņa starpība), tiek veikts ūdens patēriņa pārrēķins. Dzīvokļa īpašnieks ūdens patēriņa starpību sedz atbilstoši atsevišķo īpašumu skaitam.”

Savukārt 30.punktā ir šāds regulējums: „Ja ūdens patēriņa sadales aprēķinā trīs mēnešus pēc kārtas veidojas ūdens patēriņa starpība, kas lielāka par 20%, un ir saņemts attiecīgs dzīvokļa īpašnieka iesniegums, pārvaldnieks divu mēnešu laikā noskaidro ūdens patēriņa starpības rašanās iemeslus, rakstiski informē dzīvokļu īpašniekus par nepieciešamajiem pasākumiem ūdens patēriņa starpības samazināšanai un kopā ar dzīvokļu īpašniekiem izvērtē iespēju tos īstenot.”

Jāpiebilst, ka minētie MK noteikumi ir piemērojami līdz dienai, kamēr dzīvokļu īpašnieku sabiedrība vai ar dzīvokļu īpašnieku savstarpēju līgumu pilnvarota persona ar nodošanas un pieņemšanas aktu pārņem dzīvojamās mājas pārvaldīšanas tiesības un dzīvokļu īpašnieki nav savstarpēji vienojušies par to, kā tiek noteikta katra īpašnieka apmaksājamā daļa par saņemto pakalpojumu un tā sniegšanas kārtība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas