E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5853
Lasīšanai: 2 minūtes

Par ūdens patēriņa starpību ir jāpiemaksā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. decembrī, 2014
Ilona

Labdien! Lūdzu, paskaidrojiet, kāpēc man, ja maksa par ūdens korekciju dubulti, man ir ūdens skaitītāji, kurus es pa savu naudu pērku, lai maksāt par to, ko es patērēju. Kur jāgriežas, kur meklēt taisnību? Paldies.

A
atbild:
23. decembrī, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Pakalpojuma sniedzējs pievada ūdeni līdz mājai, kur ir centrālais (kopējais) patēriņa skaitītājs. Pēc tam ūdens tiek sadalīts pa dzīvokļiem, kur patēriņu mēra individuālie ūdens skaitītāji. Diemžēl, kā liecina prakse (un eksperti saka – to novērst faktiski neesot iespējams), mājai kopēji piegādātais ūdens daudzums ūdens zudumu dēļ vienmēr ir lielāks nekā individuālo skaitītāju rādījumu summa.

Tādēļ šī starpība saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.1013 „Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu” (vai pēc dzīvokļu īpašnieku pašu nolemtas kārtības) tiek sadalīta proporcionāli visiem dzīvokļu īpašniekiem.

Minēto MK noteikumu 19.punkts: „Ja veidojas starpība starp mājas kopējā ūdens skaitītāja rādījumu un dzīvokļu īpašumos ar skaitītājiem noteikto ūdens patēriņu, ieskaitot arī avārijās un remontā nopludināto ūdens daudzumu (turpmāk – ūdens patēriņa starpība), tiek veikts ūdens patēriņa pārrēķins. Dzīvokļa īpašnieks ūdens patēriņa starpību sedz atbilstoši atsevišķo īpašumu skaitam.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 250 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas