E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6786
Lasīšanai: 2 minūtes
5
5

Žoga būvniecībai vajadzīga apliecinājuma karte

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. martā, 2015
Toms

Labdien. Vēlētos savu īpašumu ierobežot ar koka sētu. Problēma ir tajā - no vienas puses zemes ceļš, otra puse Latvijas dzelzceļš un trešais asfaltēts ceļš. Esam tādā kā trijstūrī. Jautājums - vai bez saskaņošanas un būvatļaujas drīkst celt sētu, ja to daru 10cm savā zemē, nevis pa kupicu (robežu)? Tas saskaņošanas nevajag, jo to nedaru pa robežplānu. Sētas būvniecība izmaksā tikpat, cik visas saskaņošanas atļaujas un arhitekta pakalpojumi - loģika....skumji, ka mūsu valstī tāda birokrātija. Paldies jau iepriekš.

A
atbild:
15. aprīlī, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Būvvaldes atļauja nav nepieciešama, ja remontē vai rekonstruē jau esošu žogu. Kādam tieši ir jābūt žogam, cik augsts tas drīkst būt, parasti ir noteikts vietējās pašvaldības saistošajos noteikumos par teritorijas apbūvi. Žogs ir neklasificēta būve, kam nav vajadzīga būvatļauja, bet būvvaldē jāiesniedz paskaidrojuma raksts vai apliecinājuma karte par projektu (Vispārīgie būvnoteikumi, 70.punkts).

Ir svarīgi, kurā valsts teritorijā atrodas Jūsu īpašums. Ja nomaļā vietā, nevienam nav acīs un neviens par to neinteresējas, turklāt žoga platība ir neliela, tad varat būvēt bez jebkādiem saskaņojumiem, bet jābūt gataviem, ka vienā jaukā dienā var nākties atbildēt par nelikumīgu būvniecību. Šajā gadījumā nav nozīmes, vai žogs atrodas dziļāk teritorijā vai uz robežlīnijas. Lai tiktu pie vienkāršākā legālā risinājuma, varat konsultēties ar sertificētu projektētāju (kas gan arī nebūs gluži bez maksas).

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas