E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11591
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Tiesu izpildītājs ir jāmeklē pēc piekritības

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. martā, 2017
Ance Mika

Saskaņā ar tiesas spriedumu man kā cietušajai pienākas 3616 eiro no apsūdzētā. Ar kādām izdevumu summām man jārēķinās, iesniedzot dokumentus tiesu izpildītājam? Vai mani izdevumi pieaugs, ja parādnieks velk garumā parāda atmaksu? Kur varu uzzināt konkrēti, kādam tiesu izpildītājam dokumenti iesniedzami?

A
atbild:
15. martā, 2017

No sprieduma izpildes izdevumu samaksas tiesu izpildītājam ir atbrīvoti piedzinēji: prasībās, kas izriet no personiskiem aizskārumiem, kuru dēļ radies sakropļojums vai cits veselības bojājums vai iestājusies personas nāve. Iespējams, ka Jūs esat atbrīvota no sprieduma izpildes izdevumu apmaksas saskaņā ar Civilprocesa likuma 567. panta otrās daļas 2. punktu.
Ja Jums tomēr būs jāmaksā sprieduma izpildes sākšanas izdevumi, tad tas notiks saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr. 451 "Noteikumi par zvērinātu tiesu izpildītāju amata atlīdzības taksēm" 3.4. punktu un tie būs aptuveni 138 eiro  (113,83 eiro + PVN).

Lai noskaidrotu savu tiesu izpildītāju, informāciju meklējiet tiesu izpildītāju padomes mājaslapā www.lzti.lv. Ir jāmeklē tiesu izpildītājs pēc piekritības. Piekritības faktori ir parādnieka deklarētā dzīvesvietas adrese vai
mantas atrašanās vieta.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas