E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32360
Lasīšanai: 2 minūtes

Paziņojumu par parādu piespiedu piedziņu nosūta uz parādnieka deklarēto adresi vai oficiālo e-adresi

J
jautā:
11. aprīlī, 2024
Laura

Labdien! Vai tiesu izpildītājam parādnieks nav jāpabrīdina par to, ka viņa konts tiek bloķēts un ka ir uzlikts konta limits? 

A
atbild:
16. aprīlī, 2024
Zaida Kalniņa
LV portāls

Saņemot kreditora pieteikumu par parāda piespiedu piedziņu un tiesas nolēmumu, tiesu izpildītājs vienmēr par to paziņo parādniekam un aicina parādu nokārtot 

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 555. pantupaziņojums kā ierakstīts pasta sūtījums tiek nosūtīts uz parādnieka deklarēto adresi. Situācija, ka jums nebija zināms par šo izpildu lietu, kā arī lieguma uzlikšanu bankas kontam, iespējams, izveidojusies tādēļ, ka nedzīvojat deklarētajā adresē. Ja parādniekam ir reģistrēta oficiālā e-adrese, tad tiesu izpildītājs informāciju primāri nosūta uz oficiālo e-adresi. 

Jānorāda, ka tiesu izpildītāji parādnieku neuzmeklē ar telefona zvaniem, sabiedriskajiem e-pastiem , kā to īsteno ārpustiesas parādu piedziņas kompānijas. Tomēr Civilprocesa likuma 552. pants nosaka parādnieka pienākumu un arī tiesības izpildu lietas ietvaros uzturēt pastāvīgu komunikāciju, proti, parādnieks ir tas, kuram jāinteresējas par izpildu lietas procesu. Tas nozīmē, ka parādnieks, kamēr tiek nomaksāts parāds un ar to saistītie izpildu lietas izdevumi, var lūgt tiesu izpildītājam iepazīties ar lietu un to izskaidrot. Tiesu izpildītājam ir pienākums to nodrošināt. Korekta saziņa ar tiesu izpildītāju ir abu pušu interesēs. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas