E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8488
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

UGF izskata iesniegumu un pieņem lēmumu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. decembrī, 2015
kitija

Jautājums ir par to, kas notiek pēc tam, kad esmu iesniegusi Uzturlīdzekļu fondam tiesas lēmumu par alimentu piedziņu?

A
atbild:
14. decembrī, 2015
Edīte Brikmane
LV portāls

Uzturlīdzekļu garantiju fonda (UGF) administrācija izskata iesniegumu un tam pievienotos dokumentus atbilstoši Ministru kabineta noteikumu Nr.71 “Noteikumi par uzturlīdzekļu izmaku” noteiktajai kārtībai. Noteikumu 6.punkts paredz, ka UGF administrācija pieņem lēmumu par uzturlīdzekļu izmaksu vai par atteikumu izmaksāt uzturlīdzekļus desmit darbdienu laikā pēc iesnieguma un tam pievienoto dokumentu saņemšanas.

Ja neesat iesniegusi visus dokumentus, UGF administrācija var pieprasīt tos iesniegt 10 darbdienu laikā. Šādā gadījumā lēmumu par uzturlīdzekļu izmaksu vai par atteikumu izmaksāt uzturlīdzekļus pieņem 10 darbdienu laikā no dienas, kad iesniegti visi nepieciešamie dokumenti, bet ne vēlāk kā mēneša laikā no iesnieguma iesniegšanas dienas (7.punkts). Pieņemto lēmumu UGF administrācija paziņo rakstiski.

Ja lēmums ir pozitīvs, uzturlīdzekļu izmaksu sāk nākamajā kalendāra mēnesī pēc lēmuma pieņemšanas par uzturlīdzekļu izmaksu. Gadījumā ja lēmumu par uzturlīdzekļu izmaksu pieņem nākamajā kalendāra mēnesī pēc iesnieguma saņemšanas, aprēķinātos uzturlīdzekļus par iepriekšējo mēnesi iespējams izmaksāt arī mēnesī, kad pieņemts minētais lēmums. Uzturlīdzekļus izmaksā par iepriekšējo mēnesi, pārskaitot uz iesniegumā norādīto kredītiestādes kontu vai pasta norēķinu sistēmas kontā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas