E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32192
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība

Kādas atļaujas nepieciešamas zāļu uzglabāšanai muitas noliktavā

J
jautā:
22. martā, 2024
Irina

Labdien! Kādas atļaujas ir nepieciešamas, lai varētu uzglabāt medikamentus muitas noliktavā (līdz divām nedēļām)? Kur vērsties ar neskaidrajiem jautājumiem? 

A
atbild:
02. aprīlī, 2024
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ministru kabineta 2007. gada 26. jūnija noteikumu Nr. 416 “Zāļu izplatīšanas un kvalitātes kontroles kārtība” 11.2 punktā ir prasība saņemt speciālo atļauju (licenci) zāļu izplatīšanai vairumtirdzniecībā (zāļu lieltirgotavas atvēršanai (darbībai)) zāļu uzglabāšanai muitas noliktavā tām personām, kas veic zāļu uzglabāšanu muitas noliktavā ilgāk par 72 stundām. 

Saskaņā ar MK 2007. gada 26. jūnija noteikumu Nr. 436 “Zāļu ievešanas un izvešanas kārtība” 7.2 punktu, ja zāles uzglabā muitas noliktavā līdz 72 stundām vai pagaidu uzglabāšanas vietā, attiecīgās muitas noliktavas turētāja un pagaidu uzglabāšanas vietas turētāja pienākums pirms šāda pakalpojuma uzsākšanas ir paziņot par to Veselības inspekcijai. 

Veselības inspekcija pirms speciālās atļaujas (licences) izsniegšanas vai pārreģistrācijas pārbauda tās muitas noliktavas, kurās zāles paredzēts uzglabāt ilgāk par 72 stundām, telpu, aprīkojuma, iekārtu un personāla atbilstību normatīvajos aktos par zāļu izplatīšanu noteiktajām prasībām. Pēc pārbaudes Veselības inspekcija sagatavo un izsniedz muitas noliktavas atļaujas turētājam pārbaudes aktu, arī iesniedz to Zāļu valsts aģentūrā.

Ja ir neskaidri jautājumi, jāvēršas Zāļu valsts aģentūrā un/vai Veselības inspekcijā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas