E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31179
Lasīšanai: 2 minūtes

Kāpēc politiskās partijas “Vienotā Krievija” biedriem ir atļauts iebraukt Latvijā

J
jautā:
08. decembrī, 2023
Oļegs

Kāpēc Vladimira Putina politiskās partijas “Vienotā Krievija” biedriem joprojām ir atļauts iebraukt Latvijas Republikā?

A
atbild:
15. decembrī, 2023

Kārtība, kādā personas ir tiesīgas šķērsot Latvijas Republikas robežu, ir noteikta normatīvajos aktos. Proti, amatpersonas, kas veic personas pārbaudi uz robežas, rīkojas savu pilnvaru ietvaros, saskaņā ar spēkā esošo normatīvo kārtību.

Lai ierobežotu Krievijas pilsoņu plūsmu uz Latviju un novērstu drošības riskus, Ministru kabinets ir pieņēmis rīkojumu Nr. 599 “Par Krievijas Federācijas pilsoņu ieceļošanu Latvijas Republikā”. Rīkojumā ir noteiktas to personu grupas, kam ir tiesības ieceļot Latvijas Republikā.

Informācija par sankciju subjektiem – fizisku vai juridisku personu – ir pieejama Latvijas Republikas Finanšu izlūkošanas dienesta mājaslapā šeit.

Arī katrs Latvijas Republikas iedzīvotājs ir tiesīgs ziņot policijai par personām, kas rada apdraudējumu Latvijas valstij. Šāda darbība ir krimināli sodāma (atbilstoši Latvijas Republikas Krimināllikuma 80.–95. pantā noteiktajam).

Uz jūsu jautājumu par to, kāpēc Latvijas Republikā netiek aizliegts ieceļot konkrētās politiskās partijas biedriem no Krievijas Federācijas, juridiski nav iespējams atbildēt.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas