E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30814
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Tiesības uz dzīvesvietas deklarāciju dzīvoklī, ja ir noteikts aizliegums tuvoties

J
jautā:
24. oktobrī, 2023
Sarmīte

Labdien! Vēlos izdeklarēt vīru no sava dzīvokļa. Situācija tāda, ka vīrs deklarējās manā dzīvoklī, esot laulībā, taču tajā brīdī, kad deklarējās, bija noteikts tiesas lēmums par pagaidu aizsardzību pret vardarbību (aizliegums tuvoties man un bērniem, jo tajā dzīvoklī dzīvoju es un bērni). Dzīvokli ieguvu laulības laikā, mantojot to no mammas. Šobrīd vīrs nedzīvo dzīvoklī, un es nezinu, kur viņš atrodas, taču laulība vēl joprojām nav šķirta. Pašvaldībā man paskaidroja: kamēr laulība nav šķirta, tikmēr pašvaldība nevar anulēt viņa deklarēto dzīvesvietu. Vai tiešām pašvaldība nevar anulēt deklarēto dzīvesvietu, ja tobrīd bija aizliegums tuvoties man (tātad viņš nemaz nevarēja dzīvot manā dzīvoklī)?

A
atbild:
03. novembrī, 2023

Dzīvesvietas deklarēšanas fakts nerada īpašumtiesības un nekādas citas civiltiesiskās saistības. Dzīvesvietas deklarēšana ir nepieciešama, lai persona būtu sasniedzama saziņā ar valsti un pašvaldību, piemēram, varētu saņemt attiecīgās pašvaldības sociālos un veselības pakalpojumus (piemēram, apmeklēt ģimenes ārstu), atbilstoši Dzīvesvietas deklarēšanas likumā noteiktajam.

Aizliegumu tuvoties jums un jūsu bērniem dzīvesvietas deklarācijas fakts neietekmē. Aizliegums joprojām paliks spēkā ar visiem noteiktajiem ierobežojumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas