E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1849
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Atkritumi

Atkritumu apsaimniekošana pie daudzdzīvokļu mājas

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. janvārī, 2013
Sanija Martinova

Dzīvoju daudzdzīvokļu mājā. Mājas iekšpagalmā atkrituma tvertnes, kas nav nekādā veidā ierobežotas/norobežotas. Līdz ar to vējainā laikā visi atkritumi, papīri, maisiņi izkaisās pa visu mājas pagalmu. Pie kā varu griezties ar iesniegumu rast iespēju ierobežot, nožogot atkritumu tvertnes? Paldies!

A
atbild:
18. janvārī, 2013
Zanda Lielbārde
LV portāls

Atkritumu apsaimniekošanas likuma 8.pantā ir noteikts: Latvijā par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas organizēšanu savā administratīvajā teritorijā ir atbildīgas pašvaldības. Katra pašvaldība izdod saistošos noteikumus, kas reglamentē sadzīves atkritumu apsaimniekošanu.

Jūsu jautājumā nav minēts, kādas pašvaldības teritorijā Jūs dzīvojat, tādēļ precīzu atbildi sniegt nav iespējams. Lai noskaidrotu, kā konkrētajā pašvaldības teritorijā tiek organizēta atkritumu apsaimniekošana, un rastu atbildes uz interesējošiem jautājumiem, piemēram, vai konteineriem jāatrodas speciālā nožogojumā, kādā attālumā no mājas logiem drīkst izvietot konteinerus un citiem, jāiepazīstas ar Jūsu pašvaldībā spēkā esošajiem saistošajiem noteikumiem.

Piemēram, Rīgas teritorijā ir spēkā RD saistošie noteikumi Nr.125 "Rīgas pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas noteikumi". Tajos noteikts: namīpašumu, zemesgabalu un citu teritoriju īpašnieki, valdītāji, pārvaldnieki – pilnvarnieki, lietotāji – nomnieki, nodrošina nekustamā īpašuma teritorijā šīs teritorijas sakopšanu, nepieļaujot būvgružu un atkritumu uzkrāšanos, kā arī noslēdzot ar atkritumu apsaimniekotāju līgumu par sadzīves atkritumu savākšanu un izvešanu.

Jebkurā gadījumā, vispirms šo jautājumu vajadzētu mēģināt atrisināt ar nama apsaimniekotāju, bet tālāk – vērsties savā pašvaldībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas