E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9813
Lasīšanai: 2 minūtes

Mācības Policijas koledžā var ierobežot iepriekšēja saslimšana

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. jūnijā, 2016
marija stalidzāne

Labdien. Sakiet, lūdzu, pirms stāšanās policijas koledžā medic. komisijai jāiesniedz psihiatra atzinums. Ja es n-tos gadus atpakaļ ārstējos psihoneiroloģiskajā slimnīcā divus mēnešus no depresijas, vai pastāv iespēja, ka mani uzņems? Respektīvi, man nav nekādu garīgu, fizisku problēmu. Vai arī komisijā uz vietas izvērtēs garīgo stāvokli vai uzreiz tiks nolemts, ka dienestam nederīga?

A
atbild:
12. jūlijā, 2016
Laura Studente
LV portālam

To, vai Jūsu veselības stāvoklis atbilst dienestam robežsardzē, izvērtēs Iekšlietu ministrijas Centrālās medicīniskās ekspertīzes komisija (CMEK). 

Kā tiek veiktas Veselības stāvokļa pārbaudes un atzinuma sniegšana, ir noteikts ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 970 „Noteikumi par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm un amatpersonu amata kandidātiem nepieciešamo veselības stāvokli un psiholoģiskajām īpašībām un veselības stāvokļa un psiholoģisko īpašību pārbaudes kārtību”. 

Veselības problēmas un slimības, kas nepieļauj vai ierobežo kandidāta vai amatpersonas dienestu Iekšlietu ministrijas sistēmā, ir uzskaitītas šo MK noteikumu 3. pielikumā. Pielikuma V nodaļā ir uzskaitīti psihiski un uzvedības traucējumi, kas nav pieļaujami kandidātam (atzīmēti ar burtu N - veselības stāvoklis neatbilst dienestam). To skaitā minētas arī vieglas un pārejošas traucējumu izpausmes. 

Komisija vērtē katru kandidātu individuāli. Komisijas sastāvā ir psihologs un divi psihiatri. Komisija pievērš ļoti lielu nozīmi arī tādai saslimšanai kā depresija, kas ierobežo atbilstību. Speciālisti izvērtēs, cik depresija bijusi dziļa vai tā bijusi epizodiska vai ilgstoša, un izdarīs slēdzienu par atbilstību dienestam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas