E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32052
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Kādu pedagoģisko darbu var veikt filoloģijas bakalaurs

J
jautā:
12. martā, 2024
Polina

Labdien! Man ir bakalaura grāds filoloģijā, kā arī apgūts 72 st. pilnveides kurss pedagoģiskās darbības pamatos. Vai ar šo izglītību es varu strādāt par pagarinātās dienas grupas skolotāju; pedagoga palīgu; pasniegt savu priekšmetu sākumskolā kā fakultatīvu? Paldies par atbildi!

A
atbild:
18. martā, 2024
Sarmis Mikuda
LV portāls

Ministru kabineta noteikumu Nr. 569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību” 2.3. punktā noteikts, ka par vispārējās izglītības pedagogu (izņemot pirmsskolas izglītības pedagogu) ir tiesīga strādāt persona, kurai ir augstākā izglītība mācību priekšmetam atbilstošā zinātnes nozarē un skolotāja kvalifikācija vai apgūta profesionālās kompetences pilnveides programma pedagoģijā, vai augstākās izglītības studiju programmas ietvaros apgūta ar pedagoģiju saistīta studiju programmas daļa vismaz divu kredītpunktu (jeb vismaz 72 stundu) apjomā.  

Tā kā jūs esat ieguvusi augstāko izglītību filoloģijā un apguvusi profesionālās kompetences pilnveides programmu pedagoģijā, jums ir tiesības mācīt augstskolā iegūtajai filologa specialitātei (diemžēl neesat norādījusi) atbilstošu mācību priekšmetu un strādāt par pedagoga palīgu, kā arī fakultatīvi mācīt iegūtajai specialitātei (un tikai) atbilstošu fakultatīvu mācību priekšmetu sākumskolā. 

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas