E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8667
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Drošība

Agrākas psihiskas saslimšanas var ietekmēt iespēju strādāt iekšlietu sistēmā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. janvārī, 2016
Toms

Sveiki. Vairākus gadus atpakaļ slimoju ar somatoformas veģetatīvo disfunkciju, esmu ārstējies arī psihoneiroloģiskajā slimnīcā Gintermuiža. Vairākus gadus zāles vairs nelietoju, veselības stāvoklis stabils, uzskaitē neesmu. Mēģināju pieteikties darbam par cietuma uzraugu, bez problēmām izgāju pārbaudes, bet galvenais ārsts atteica. Iemesls esot slimības vēsture. Gribētu zināt, vai ir tāds likums ? Vai tas nozīmē, ka nekad vairs nevarēšu strādāt Iekšlietu ministrijas pārvaldē ?

A
atbild:
08. janvārī, 2016
Edīte Brikmane
LV portāls

Prasības attiecībā uz veselības stāvokli un psiholoģiskajām īpašībām Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm un kārtība, kādā personai veic veselības stāvokļa un psiholoģisko īpašību pārbaudi, noteikta Ministru kabineta noteikumos Nr.970 „Noteikumi par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm un amatpersonu amata kandidātiem nepieciešamo veselības stāvokli un psiholoģiskajām īpašībām un veselības stāvokļa un psiholoģisko īpašību pārbaudes kārtību”. 

Veselības problēmas un slimības, kas nepieļauj vai ierobežo kandidāta vai amatpersonas dienestu Iekšlietu ministrijas sistēmā, ir uzskaitītas šo MK noteikumu 3.pielikumā. Pielikuma V nodaļā ir uzskaitīti psihiski un uzvedības traucējumi, kas nav pieļaujami kandidātam (atzīmēti ar burtu N - veselības stāvoklis neatbilst dienestam). To skaitā minētas arī vieglas un pārejošas traucējumu izpausmes, kā arī neirotiski, ar stresu saistīti un somatoformi traucējumi.

Iekšlietu ministrijas Centrālās medicīniskās ekspertīzes komisija pievērš ļoti lielu nozīmi agrākām psihiskām saslimšanās, tai skaitā, piemēram, depresijai, neirotiskiem traucējumiem, kas ierobežo atbilstību. Katrs gadījums tiek vērtēts individuāli, ņemot vērā dienesta apstākļus un amata specifiku, traucējumu biežumu, pavadošo simptomātiku, ārstēšanas apjomu, laiku kopš pēdējās epizodes u.tml. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 222 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas