E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7361
Lasīšanai: 2 minūtes

Pedagoga atvaļinājums, ja apgādībā ir bērns ar invaliditāti

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. jūnijā, 2015
Inese

Cik dienu atvaļinājums pienākas skolotāja palīgam, ja strādā no 16.janvāra līdz šim brīdim un apgādībā esošajam bērnam ir invaliditāte, vai par to pienākas papildu atvaļinājuma dienas?

A
atbild:
15. jūnijā, 2015
Laura Studente
LV portālam

Darba likuma 150.pants nosaka, ka darbinieks var prasīt ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma piešķiršanu par pirmo darba gadu, ja viņš pie darba devēja ir nepārtraukti nodarbināts ne mazāk kā sešus mēnešus. Ja darba attiecības uzsāktas 16.janvārī, tad pēc likuma atvaļinājumā darbinieks var iet, sākot no 17.jūlija.

Izglītības likums pedagogam sniedz tiesības doties atvaļinājumā astoņas nedēļas ierasto četru vietā, bet tas attiecas uz noteiktu pedagogu amata sarakstu, kas atrodams MK noteikumos Nr.354 „Noteikumi par pedagogu profesiju un amatu sarakstu”. Šajos noteikumos minēts arī pedagoga palīgs, līdz ar to Jums pienākas apmaksāts astoņu nedēļu garš atvaļinājums pēc minētajiem sešiem mēnešiem.

Darba likums tiem vecākiem, kuru apgādībā ir bērns ar invaliditāti, sniedz iespēju doties arī trīs dienu apmaksātā papildatvaļinājumā. Darba likuma 151.pantā teikts, ka ikgadējo apmaksāto papildatvaļinājumu piešķir darbiniekiem, kuru aprūpē ir trīs vai vairāki bērni vecumā līdz 16 gadiem vai bērns invalīds līdz 18 gadu vecumam, — trīs darba dienas.

Tātad Jums pienākas 43 darba dienu ilgs atvaļinājums. Papildu informācija pievienotajos skaidrojumos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas