E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12385
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
2
2

Pārvietojams treileris nav būve

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. jūlijā, 2017
Matias

Labdien! Iegādājos zemes gabalu, kurš robežojas ar pašvaldības īpašumu. Pašvaldības īpašums ir nodots uz nomu, savulaik īpašnieks neprivatizēja īpašumu, līdz ar to viņam tas palika nomā ar pirmpirkuma tiesībām. Pašreizējam nomniekam ir novietots treileris 40 cm no robežas ar manis iegādāto īpašumu. Nekāda saskaņojuma ar iepriekšējo īpašnieku treilera īpašniekam nav. Gadu laikā treileris jau, var teikt, ir noenkurojies. Vai es varu griezties pie pašvaldības, lai viņi liek savam nomniekam aizvākt treileri no manas robežas? Sanāk, ka pašvaldība neievēro būvnormatīvus par 3 m būvēm no robežas. Vai uz šo treileri, kas ir samērā liels, 2,5 m x 5 m, tas attiecas?

A
atbild:
24. jūlijā, 2017
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Artūrs Lielgalvis, zvērināts advokāts

Šajā gadījumā ir jāprecizē, vai treileris ir pārvietojams (stāv uz riepām), jo šajā gadījumā uz to nevar tikt attiecināti trīs metri no kaimiņa zemesgabala robežas. Gadījumā, ja šis treilers ir novietots uz pamatiem, tad uz to ir attiecināms attālums no robežas un ir pamats vērsties attiecīgajā pašvaldībā ar attiecīgu iesniegumu.

Jāatzīmē, ka, lai saistības pārņemtu jaunais īpašnieks, saskaņojumam ar iepriekšējo kaimiņu ir jābūt attiecīgi noformētam.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas