E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12058
Lasīšanai: 2 minūtes

Jāvēršas pašvaldības sociālajā dienestā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. maijā, 2017
amanda

Labdien, esmu šoka stāvoklī. Situācija ir tāda, ka 5 gadus īrējām dzīvokli, īres līgums beidzās pirms diviem mēnešiem. Saimnieks izlēmis pārdot dzīvokli, noruna bija, ka mums 2 mēnešu laikā jāatrod dzīvesvieta, bet vakar viņš pazvanīja un pateica, ka mums trīs dienu laikā jāizvācas, ja nē, mūs vienkārši izliks, jo viņam ir pircējs. Man ir trīs bērni, jaunākajam divi mēneši. Kur vērsties pēc palīdzības? Ko darīt? Īri par dzīvokli no 150 līdz 200 eiro es nevaru samaksāt.

A
atbild:
09. jūnijā, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Savas pašvaldības sociālajā dienestā Jums jānoskaidro sociālās palīdzības iespējas. Pamatojoties uz materiālās situācijas izvērtējumu, sociālais dienests var piešķirt arī pabalstu dzīvokļa īrēšanai.

Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 9. panta pirmajā daļā noteikts, ka pašvaldībai, kuras teritorijā cilvēks reģistrējis savu pamatdzīvesvietu, ir pienākums nodrošināt iespēju saņemt viņa vajadzībām atbilstošus sociālos pakalpojumus un sociālo palīdzību.

Pabalstu veidus, apmēru un nosacījumus to saņemšanai nosaka pašvaldība saistošajos noteikumos.

Ģimenes (personas) atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam nosaka pašvaldības sociālais dienests atbilstoši Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā un Ministru kabineta 2010. gada 30. marta noteikumos Nr. 299 „Noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu” noteiktajam. Ja ģimenes (personas) vidējie ienākumi katram ģimenes loceklim mēnesī pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniedz 128,06 eiro, ģimenes materiālais stāvoklis atbilst trūcīgas ģimenes statusam un attiecīgi sociālās palīdzības saņemšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas