E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9001
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Precīzas mantojuma lietas kārtošanas izmaksas aprēķina zvērināts notārs

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. februārī, 2016
Laima Grinēviča

Nomira vīrs Rīgā, Lietuvas pilsonis, pastāvīgs Latvijas iedzīvotājs. Lietuvā palika nesaņemta pensija 535 EUR SODRA. Pieprasa mantojuma apliecību, nekādas mantas vairāk nav. Cik izmaksās man šī apliecība?

A
atbild:
10. martā, 2016
Vineta Vilcāne
speciāli LV portālam

Izmaksas mantojuma lietā veidojas, ņemot vērā vairākus apstākļus. Uzsākot mantojuma lietu, zvērināts notārs, tostarp noskaidro, vai ir atstāts pēdējās gribas rīkojums, vai ir citi līdzvērtīgas šķiras mantinieki, to dzīvesvietas, kā arī atstātā mantojuma sastāvu un vērtību. Minēto un citu apstākļu kopums veido mantojuma apliecības saņemšanas kopējās izmaksas.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.737 „Noteikumi par zvērinātu notāru atlīdzības taksēm un to noteikšanas kārtību” minimālās izmaksas Jūsu minētajā gadījumā varētu būt aptuveni 80 eiro. Jāmin, ka tiesību aktos ir noteikts, ka īpašos gadījumos personas var tikt atbrīvotas no maksājumiem. Šos gadījumus izvērtē zvērināts notārs. Precīzas mantojuma lietas kārtošanas izmaksas aprēķina zvērināts notārs, pie kura persona vēršas ar vēlmi nokārtot mantojuma lietu. Zvērinātu notāru saraksts pieejams Latvijas notāru oficiālajā mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas