E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8506
Lasīšanai: 2 minūtes

Mantojumu dalīs starp sievu un meitām

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. decembrī, 2015
Jolanta

Labdien. Manam vīram ir 3 meitas. Tās nav manas. Pašreiz es domāju pārvākties dzīvot pie vīra un tur deklarēties, taisu remontu par saviem līdzekļiem. Negribas jau tā runāt, bet, kas notiek ar mani, ja gadījumā kas ar manu vīru? Vai man jāiet prom no Zalves ielas? Zalves ielā ir 3 istabas, koridoris un vannasistaba? Kādus dokumentus būtu nepieciešams noslēgt?

A
atbild:
08. decembrī, 2015
Vineta Vilcāne
speciāli LV portālam

Dzīvesvietas deklarēšanas likumā teikts, ka personai ir tiesisks pamats apmesties uz dzīvi noteiktā nekustamā īpašumā, ja tai pieder šis nekustamais īpašums, attiecībā uz to ir noslēgts īres vai nomas līgums vai šā īpašuma lietošanas tiesības tā ieguvusi uz laulības, radniecības, svainības vai cita likumiska vai līgumiska pamata. Noslēgtā laulība sniedz tiesisku pamatu deklarēt dzīvesvietu vīram piederošajā dzīvoklī. Dzīvesvietas deklarēšanas fakts pats par sevi nerada civiltiesiskas saistības, t.i., tas nedod Jums nekādas tiesības uz dzīvokli, kurā esat deklarējusies. Plašāku skaidrojumu par dzīvesvietas deklarēšanu lasiet rakstā „Dzīvot deklarētajā dzīvesvietā ir paša interesēs”.

Ja persona, vēl dzīva esot, nav slēgusi mantojuma līgumu vai arī nav taisījusi testamentu, tad pēc viņas nāves mantošana notiek pēc saskaņā ar Civillikumā norādīto mantošanas kārtību. Pēc likuma aicināti mantot laulātais (šajā gadījumā Jūs), radinieki un adoptētie. Vīra atstātais mantojums tiks dalīts starp Jums un viņa meitām.

Par likumisko mantošanu plašāks skaidrojums rakstā „Mantojuma pieņemšanas veidi: likumiskā mantošana”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas