E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7141
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība

Ja policijas amatpersonas rīcība nešķiet taisnīga

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. maijā, 2015
Sergejs

Likumā par policiju 12.p.1.d.4.pkt. ir atrunāta policijas darbinieka tiesības sastādīt protokolus par administratīvajiem pārkāpumiem. Vai, pamatojoties uz minēto pantu, policijas darbiniekam ir tiesības sastādīt administratīvo pārkāpuma protokolu par jebkuru administratīvo pārkāpumu, kas paredzēti LAPK Sevišķā daļā (II Sevišķā daļa (no 41.p. līdz 204.20.p.))?

A
atbild:
14. maijā, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Jautājums ir pārāk vispārīgs. Jūsu minētajā likumā „Par policiju” 12.pantā ir pietiekami skaidri noteiktas policijas darbinieka vispārējās tiesības. Savukārt Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) II Sevišķajā daļā ietilpst ļoti plašs normu diapazons, kas ietver tiesības sastādīt administratīvo pārkāpumu protokolu un uzlikt administratīvo sodu dažādu nozaru kontrolējošām institūcijām, arī policijas amatpersonām.

 Jums ir jāsamēro policijas amatpersonas rīcība ar kādu konkrētu LAPK pantu, nevis Jūsu minētajiem teju 200 pantiem. Ja soda protokols jau sastādīts, tur norādīts LAPK pants, uz kā pamata tas darīts. Ja redzat pretrunu vai netaisnību, varat rakstīt sūdzību Valsts policijai (informācija, kā tas darāms, atrodama VP mājaslapā sadaļā „Sūdzības”) vai arī vērsties pie advokāta pēc konsultācijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas