E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32095
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība
1
1

Ja personai ir ieraksts par policijas darbinieka iespējamām prettiesiskām darbībām

J
jautā:
17. martā, 2024
Anna

Sveiki! Vēlos saprast, vai esmu tiesīga ierakstīt sarunas audio formātā starp sevi un jebkura veida policijas darbiniekiem. Tas pats jautājums attiecas uz sarunām ar privātpersonām un valsts darbiniekiem. Kā man rīkoties situācijā, ja esmu saņēmusi mutiskus draudus no ceļu policista un man ir pieejams audio un video ieraksts? Jau iepriekš pateicos par sniegto atbildi! 

A
atbild:
09. aprīlī, 2024
Valsts policija
Simona Grāvīte, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Ja personai ir audio un video ieraksts par policijas darbinieka iespējamām prettiesiskām darbībām, aicinām nekavējoties ziņot Valsts policijas Iekšējās kontroles birojam, nosūtot pierādījumus uz e-pasta adresi ikb@vp.gov.lv, pievienojot elektroniski parakstītu iesniegumu vai aprakstu par notikumu. 

Ja cilvēks vēlas ierakstīt sarunu ar policijas darbinieku, par to iepriekš jābrīdina un jānorāda nolūks –, kādiem mērķiem konkrētais ieraksts tiks veikts, piemēram, savu leģitīmo interešu aizstāvēšanai. Ierakstu nedrīkst izlikt publiski, bet ir jāvēršas policijā vai citās iestādēs, kuras ir kompetentas video vai audio ierakstā konstatēto pārkāpumu izskatīšanā, kas kalpotu kā pierādījums. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas