E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5055
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
1
1

Kad bērns zaudē līdzfinansējumu privātajā bērnudārzā Rīgā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. augustā, 2014
Ivanda

Labdien! Man interesē, vai manam bērnam pienākas gan Rīgas domes piešķirtais, gan valsts piešķirtais līdzfinansējums par privāto bērnudārzu (kopā EUR 228), ja augusta vidū tiku uzaicināta uz valsts dārziņu, bet atteicos. Bērns ir rindā arī uz vēl citiem 2 valsts bērnudārziem, kuriem ir piemērotāka lokācijas vieta. Kādā veidā vispār vecākiem ir iespējams uzzināt par piešķirtajiem līdzfinansējumiem privātajiem bērnudārziem - vai ir kāds elektroniskais reģistrs vai uzziņu dienests, kur šāda veida informācija ir iegūstama? Paldies.

A
atbild:
10. septembrī, 2014
Laura Studente
LV portālam

Rīgas pašvaldības saistošie noteikumi 123 „Kārtība, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju” un to 51.1punkts nosaka: līdzfinansējums par privāto bērnudārzu vecākiem nepienākas vai to pārtrauc maksāt tādos gadījumos, ja:

  • bērnam tiek piedāvāta programmas apguve pašvaldības izglītības iestādē, uz kuru bērnam ir reģistrēts pieteikums un kurā ir brīvas vietas un nav pretendentu;
  • bērns bijis iekļauts trīs izglītības iestāžu pretendentu sarakstos, bet vecāki vai bērna likumiskais pārstāvis no piedāvātās vietas atteikušies.

 Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments skaidro šo punktu: ja vecāki atsakās no trīs piedāvājumiem apmeklēt pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes, tad zaudē līdzfinansējumu. Taču šie noteikumi paredz arī to, ka līdzfinansējumu var zaudēt arī, atsakoties no viena bērnudārza tādā  gadījumā, ja bērns pieteikts šajā iestādē, bet aiz viņa vairs nav citu pretendentu uz vietu bērnudārzā. Šādos gadījumos iestādes vadītājs  vecākus brīdina, ka, atsakoties no šīs vietas, līdzfinansējums tiks zaudēts.

To, kuros no privātajiem bērnudārziem iespējams saņemt Rīgas domes līdzfinansējumu, var uzzināt interneta vietnē www.e-skola.lv sadaļā „Iestāžu katalogs”, jo šeit ir publicēts saraksts ar tām iestādēm, kas noslēgušas sadarbības līgumus ar Rīgas pašvaldību.

Rīgas pašvaldība aicina vecākus, reģistrējoties uz vietām pirmsskolas izglītības iestādēs, jau laicīgi rūpīgi izvērtēt to, vai izvēlētais  bērnudārzs būs pats piemērotākais, lai negadās tā, ka atsacīšanās rezultātā mazulis  paliek bez bērnudārza un bez pašvaldības līdzfinansējuma.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas