E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4282
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

MK noteikumi: ūdens patēriņa starpību sedz dzīvokļa īpašnieks

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. aprīlī, 2014
Ilze Gravele

Labdien! Gribēju jums pajautāt, cik likumīgi rīkojas mūsu pašvaldība jautājumā par MK pieņemtajiem grozījumiem likumā par ūdens pārtēriņiem, kas stājās spēkā ar 2014.gada janvāri. Ja man dzīvoklī  ir nomainīti skaitītāji, regulāri nolasīti un iesniegti skaitītāju rādījumi, vai viņiem ir tiesības katru mēnesi likt man vēl maksāt ūdens pārtēriņus 2-3m3 apmērā?

A
atbild:
13. maijā, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Jurists un  namu pārvaldīšanas jautājumu speciālists Juris Bautra uzskata, ka ūdens zudums jeb ūdens starpība nav atzīstams par saņemto pakalpojumu. Līdz ar to dzīvokļu īpašniekiem par nesaņemtu pakalpojumu nav arī pienākums veikt samaksu. Sīkāk viņa viedokļa pamatojumu varat izlasīt pievienotajā rakstā „Kā iedzīvotājiem risināt ūdens zudumu apmaksas problēmu”. Kā redzams, lai šādu principu īstenotu, vajadzīgas jurista zināšanas un prasmes tiesāties.

Taču ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.1013 „Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu” pērnā gada 1.oktobrī stājās spēkā šāda norma:

„19. Ja veidojas starpība starp mājas kopējā ūdens skaitītāja rādījumu un dzīvokļu īpašumos ar skaitītājiem noteikto ūdens patēriņu, ieskaitot arī avārijās un remontā nopludināto ūdens daudzumu (turpmāk – ūdens patēriņa starpība), tiek veikts ūdens patēriņa pārrēķins. Dzīvokļa īpašnieks ūdens patēriņa starpību sedz atbilstoši atsevišķo īpašumu skaitam.”
Pie mājas pārvaldnieka varat iegūt informāciju un pamatojumu par ūdens patēriņa starpības apmēru, cēloņiem un pieprasītās summas aprēķināšanas principiem. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas