E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32050
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Pēc uzteikuma pārbaudes laikā jāstrādā kopumā trīs dienas

J
jautā:
12. martā, 2024
Anete

Labdien! Esmu sākusi strādāt jaunā uzņēmumā, bet pēc pirmās nedēļas sapratu, ka tomēr nevēlos turpināt darba attiecības. Kā pareizi par to paziņot uzņēmuma vadītājam? Vai jāraksta iesniegums vai kāda cita veida vienošanās? Vai ir jāatstrādā kāds noteikts laiks? Pateicos par sniegto atbildi!

A
atbild:
19. martā, 2024
Zaida Kalniņa
LV portāls

Uzsākot darba attiecības, parasti darba līgumā tiek noteikts pārbaudes laiks. Pārbaudes termiņa laikā atbilstoši Darba likuma 47. panta pirmajai daļai abām pusēm – gan darba devējam, gan darbiniekam – ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu trīs dienas iepriekš. Turklāt, uzsakot darba līgumu pārbaudes laikā, darba devējam nav pienākuma norādīt uzteikuma iemeslu. Tomēr darba devēja pienākums ir uzteikumu darbiniekam izsniegt rakstveidā, norādot darba tiesisko attiecību pēdējo dienu. Darbinieka nodarbināšana pārbaudes laikā ir īstenojama viņa darba līgumā noteikto pienākumu ietvaros. 

Tātad jums ir tiesības rakstveidā izteikt darba devējam vēlmi pārtraukt darba tiesiskās attiecības. Pēc uzteikuma saņemšanas darba devējs jūs var nodarbināt kopumā trīs dienas. Piemēram, ja uzteikumu iesniegsiet 19. martā, tad jūsu pēdējā darba diena būs 21. marts. Ja trīs dienu termiņš beidzas brīvdienā vai svētku dienā, tad atbilstoši Darba likuma 16. pantam par pēdējo darba dienu tiek uzskatīta nākamā darba diena. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas