E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31783
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Vai jāmaksā par mājas renovāciju

J
jautā:
12. februārī, 2024
Marina

Es dzīvoju pašvaldības dzīvoklī, īres līgums ir noslēgts uz trijiem gadiem, parādu nav. Īpašnieku sapulcē bija nolemts, ka māju renovēs. Vai ir likumīgi prasīt maksu par renovāciju arī no mana dzīvokļa? Ja īres līgums netiks pagarināts, vai es varēšu saņemt iemaksāto naudu? Vai pašvaldība var nepagarināt līgumu?

A
atbild:
12. februārī, 2024
Inese Helmane
LV portāls

Dzīvojamo telpu īres likuma 6. pants noteic, ka dzīvojamās telpas vienīgais lietošanas pamats īrniekam ir rakstveidā noslēgts dzīvojamās telpas īres līgums. Dzīvojamās telpas īres līgumu rakstveidā slēdz izīrētājs un īrnieks. Dzīvojamās telpas īres līgumu slēdz uz noteiktu termiņu.

Atbildes uz jūsu jautājumiem ir rodamas dzīvojamās telpas īres līgumā, arī par renovācijas maksas segšanu un to, vai līgums paredz to pagarināt.

Taču jānorāda, ka saskaņā ar likuma 32. pantu pašvaldības domei ir jāizdod saistošie noteikumi, kuros nosaka pašvaldībai piederošas dzīvojamās telpas izīrēšanas kārtību un nosacījumus, kā arī termiņu, uz kādu slēdzams dzīvojamās telpas īres līgums, bet ne ilgāku par 10 gadiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas