E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31336
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ar A kategorijas tiesībām nevar vadīt B kategorijas transportlīdzekļus

J
jautā:
27. decembrī, 2023
Markuss

Labdien! Kāds sods pienākas, ja transportlīdzekļa vadītājam nav B kategorijas, bet ir zemākas kategorijas tiesības un “baltās” tiesības un viņam blakus sēž cilvēks, kuram ir tiesības, bet vēl nav divu gadu stāža?

A
atbild:
05. janvārī, 2024
Sandis Zellis
jurists

Ceļu satiksmes likuma 23. panta otrajā daļā ir noteikti konkrēti gadījumi, kuros transportlīdzekļa vadītājam atļauts vadīt arī citas kategorijas transportlīdzekļus, tomēr A kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības neļauj vadīt B kategorijas transportlīdzekļus, līdz ar to konkrētajā situācijā automašīna tiek vadīta bez atbilstošas kategorijas transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 51. panta piekto daļu par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav atbilstošas kategorijas transportlīdzekļu vadīšanas tiesību, nav iegūtas profesionālo vadītāju tiesības vai transportlīdzekļa vadītājs vada transportlīdzekli, kas neatbilst vadītāja apliecībā norādītajam ierobežojuma kodam, transportlīdzekļa vadītājam piemēro naudas sodu no astoņām līdz piecdesmit sešām naudas soda vienībām (no 40 līdz 280 eiro).

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas