E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31331
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība
2
1
2
1

Draudu gadījumā personai jāvēršas policijā

J
jautā:
26. decembrī, 2023
Rihards

Labdien! Man tika uzlikta burvestība, kā rezultātā es četrus gadus nevarēju noteikt, ko daru, domāju, kur eju. Es biju kā lelle. Cilvēks, kurš noorganizēja, lai man tiktu uzlikta burvestība, pats pateica, ka man ir uzlikta piesaiste. Gribu piedzīt kompensāciju no cilvēka, kurš organizēja burvestības uzlikšanu. Kur man vērsties, lai prasība piedzīt kompensāciju stātos spēkā? Policijā, tiesā, pie tiesībsarga vai kur citur?

A
atbild:
15. janvārī, 2024
Olga Lauva
juriste

Policijas uzdevums ir garantēt personu un sabiedrības drošību, novērst noziedzīgus nodarījumus un citus likumpārkāpumus. Policijai ir arī citi uzdevumi, kas paredzēti likumā “Par policiju”. Par likumpārkāpumiem personai ir tiesības vērsties tuvākajā policijas iecirknī. Vairāk informācijas pieejams šeit.

Katrai personai ir tiesības uz savu aizskarto vai apstrīdēto civilo tiesību vai ar likumu aizsargāto interešu aizsardzību tiesā. Ja personai ir nodarīti zaudējumi, saskaņā ar Civillikuma 1779. pantu katram ir pienākums atlīdzināt zaudējumus, ko viņš ar savu darbību vai bezdarbību nodarījis. Savukārt saskaņā ar Civilprocesa likuma 1. panta 1. punktu ir tiesības vērsties tiesā ar prasības pieteikumu pret atbildētāju (vainīgo personu). Prasība ceļama atbilstoši atbildētāja deklarētās dzīvesvietas adresei (Civilprocesa likuma 26. panta pirmā daļa “Tiesu piekritība”). Vēršoties tiesā (ar civilprasību), prasības pieteikumā jāiekļauj dati (ziņas), kas paredzēti Civilprocesa likuma 128. pantā. Civilprocess ietver sacīkstes principu. Vairāk informācijas par sacīkstes principu civilprocesā pieejams LV portāla skaidrojumā “Tuvplānā civilprocess – pierādījumu loma un sacīkstes princips tiesvedībā”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas