E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31482
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība

Valsts policijas apliecību nenodod, ja tā pazaudēta, nozagta vai iznīcināta

J
jautā:
11. janvārī, 2024
Maira

Vai amatpersonai policistam, kuram ir nozagta policista apliecība, ir jāiesniedz oficiāls paziņojums Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”? Vai kāds likums noteic, kādā kārtībā tas ir jādara?

A
atbild:
18. janvārī, 2024
Valsts policija
Simona Grāvīte, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Linda Ņikona
LV portāls

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likuma 45. pantu amatpersonai tās pilnvaru apliecināšanai izsniedz dienesta apliecību, savukārt tās parauga, izsniegšanas un nodošanas kārtību nosaka Ministru kabinets (MK).

Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta apliecības un žetona paraugi, to izsniegšanas un nodošanas kārtība paredzēta MK noteikumos Nr. 338 “Noteikumi par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta apliecības un žetona paraugu un dienesta apliecības un žetona izsniegšanas un nodošanas kārtību” (turpmāk – MK noteikumi Nr. 338).

Kā norāda Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Simona Grāvīte, papildus iepriekšminētajiem normatīvajiem aktiem VP ir pieņemti arī iekšējie noteikumi, kas regulē VP nodarbināto rīcību apliecības pazaudēšanas vai noziedzīga nodarījuma gadījumā.

“Nevienā no minētajiem normatīvajiem aktiem nav paredzēts, ka apliecības nozaudēšanas vai zādzības gadījumā informācija būtu jāpublicē “Latvijas Vēstnesī”,” skaidro S. Grāvīte.

Vienīgais, kas tiek norādīts MK noteikumu Nr. 338 15. punktā, ir tas, ka, saņemot jaunu amatpersonas dienesta apliecību, amatpersona nodod agrāk izdoto amatpersonas dienesta apliecību (apliecību nenodod, ja tā pazaudēta, nozagta vai iznīcināta).

Tādējādi aicinām sīkāku informāciju noskaidrot darbavietā, VP iekšējos noteikumos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas