E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31242
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
1
4
1
4

Jūlijā stāsies spēkā ar IIN neapliekamu ienākumu normas reģistrētas partnerības gadījumā

J
jautā:
14. decembrī, 2023
Artūrs

Labdien! Ja mēs ar partneri, būdami valsts atzīti par ģimeni saskaņā ar Satversmes 110. pantu, vēlamies iegādāties kopīpašumu, kā mēs varam organizēt naudas līdzekļu pārskaitījumu? Vēlamies, lai visi līdzekļi tiktu pārskaitīti uz vienu kontu, un mēs no tā veiktu pirmo iemaksu kopīpašuma iegādei. Tad ņemsim bankas kredītu uz viena partnera vārda. Vai pastāv papildu nosacījumi, vai arī tas varētu būt parasts naudas pārskaitījums no viena bankas konta uz otru?

A
atbild:
05. janvārī, 2024
Lidija Dārziņa
LV portāls

Naudas pārskaitīšana no vienas personas bankas konta uz otras personas bankas kontu var radīt nodokļa maksāšanas pienākumu, jo tas var tikt uzskatīts kā ienākums, kurš saskaņā ar pašreizējo likuma “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” regulējumu pilnā apmērā neapliekams ir tikai tad, ja saņemts no laulātā vai radinieka līdz trešajai pakāpei Civillikuma izpratnē.

2024. gada 1. jūlijā stāsies spēkā grozījumi Fizisko personu reģistra likumā, ar kuriem noteikts, ka Fizisko personu reģistrā par personu iekļauj arī ziņas par partnerību.

Vienlaikus stāsies spēkā arī likuma “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” grozījumi – šī likuma noteikumu attiecināšanai uz personām, par kurām Fizisko personu reģistrā iekļautas ziņas par partnerību. Cita starpā grozījumi paredz, ka ar nodokli nebūs apliekami dāvinājumi no personas, ar kuru ir partnerība.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas