E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31930
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
2
2

Vai, iemaksājot naudu kontā, jāmaksā nodokļi

J
jautā:
03. martā, 2024
Natalija

Labdien! Pārdevu dzīvokli, no bankas konta noņēmu visu summu, lai naudu glabātu mājās. Pēc četriem mēnešiem pārdomāju, un tagad vēlos naudu ieskaitīt atpakaļ savā bankas kontā. Vai man par to būs jāmaksā nodokļi? 

A
atbild:
05. martā, 2024
Lidija Dārziņa
LV portāls

Naudas iemaksa bankas kontā nav ienākums, ko apliek ar nodokļiem. 

Nodoklis var būt maksājams no ienākuma, kāds gūts, pārdodot nekustamo īpašumu. 

Apliekamo ienākumu nosaka, no nekustamā īpašuma atsavināšanas cenas atņemot iegādes vērtību un nekustamajā īpašumā veikto ieguldījumu vērtību nekustamā īpašuma turēšanas laikā. Likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” ir paredzēti arī gadījumi, kad fiziskās personas ienākumu no nekustamā īpašuma atsavināšanas neapliek ar nodokli: 

  • ja pārdod nekustamo īpašumu, kurš ir īpašumā vismaz piecus gadus un vismaz 12 mēnešus pēc kārtas šajā piecu gadu periodā nekustamajā īpašumā ir deklarētā dzīvesvieta;
  • ja nekustamais īpašums īpašumā ir ilgāk par 60 mēnešiem un pēdējos 60 mēnešus līdz atsavināšanas dienai bijis vienīgais nekustamais īpašums;
  • ja nekustamais īpašums reģistrēts zemesgrāmatā kā vienīgais nekustamais īpašums un ienākumu no tā pārdošanas no jauna iegulda funkcionāli līdzīgā nekustamajā īpašumā 12 mēnešu laikā pēc nekustamā īpašuma pārdošanas vai arī pirms nekustamā īpašuma pārdošanas. 
Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas