E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2940
Lasīšanai: 2 minūtes
7
7

3.grupas invalīdiem par starppilsētu sabiedrisko transportu jāmaksā

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. oktobrī, 2013
Zintis Aaaaalvaters

Esmu 3.grupas invalīds. Vai starppilsētu sabiedriskajā transportā man biļete par maksu vai bezmaksas?

A
atbild:
04. oktobrī, 2013
Edīte Brikmane
LV portāls

Personām ar 3.grupas invaliditāti reģionālais starppilsētu sabiedriskais transports ir maksas pakalpojums un biļete ir jāpērk par pilnu cenu

Pasažieru kategorijas, kuras ir tiesīgas izmantot reģionālo starppilsētu (piemēram, braucienam no Rīgas līdz Daugavpilij) vai vietējas nozīmes sabiedrisko transportu (piemēram, Limbažu novadā) ar atlaidēm vai par brīvu noteic  2009.gada 4.augusta Ministru kabineta noteikumi Nr.872 „Noteikumi par pasažieru kategorijām, kuras ir tiesīgas izmantot braukšanas maksas atvieglojumus maršrutu tīkla maršrutos”.  3.grupas invalīdi nav iekļauti šo pasažieru kategorijā. 

Taču atsevišķas pašvaldības ir noteikušas atvieglojumus arī  3.grupas invalīdiem, izmantojot vietējas nozīmes sabiedrisko transportu.  Piemēram,  bez maksas personas ar invaliditāti, tai skaitā arī 3.grupas invalīdi, var izmantot sabiedrisko transportu Rīgas pilsētas maršrutu tīklā.  

Plašāka informācija par normatīvajos aktos paredzētajiem pakalpojamiem un  atvieglojumiem personām ar  invaliditāti  ir atrodama Labklājības ministrijas mājaslapas sadaļā „Personām ar invaliditāti”. Turpat atrodams  atsevišķs informatīvs materiāls par atvieglojumiem personām ar 3.invaliditātes grupu. Lūdzu, skatīt  šeit.

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 251 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas