E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27761
Lasīšanai: 2 minūtes
25
25

Kā saņemt jaunu zemesgrāmatas apliecību

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. novembrī, 2022
Jekaterina

Labdien! Man ir dāvinājumu līgums uz rokām un nostiprinājuma lūgums apstiprināts ar zvērināto notāri, dāvinājuma līgumā ir apgrūtinājums, ka dāvinātājam ir tiesības dzīvot nekustamajā īpašumā līdz mūža beigām. Kā elektroniski var saņemt jaunu zemesgrāmatu uz manu vārdu, lūdzu uzrakstīt pa solim.

A
atbild:
10. novembrī, 2022

Ja šie dokumenti ir sagatavoti fiziskā formā, tātad papīra formātā, tad personai jādodas uz nekustamam īpašumam piekritīgo tiesu, kur dokumenti jāievieto tam paredzētajā pastkastītē. Vēl dokumentus var nosūtīt tiesai pa pastu ierakstītā vēstulē.

Pēc dokumentu saņemšanas tiesa aprēķinās valsts un kancelejas nodevas un nosūtīs rēķinu potenciālajam īpašniekam uz e-pasta adresi, ja tāda ir norādīta.

Ja valsts un kancelejas nodevas ir samaksātas un nav citi šķēršļi nekustamā īpašuma nostiprināšanai uz jaunā īpašnieka vārda, tad lūgums tiek apmierināts.

Ja nostiprinājuma lūgumā ir norādīts, ka pēc tiesību nostiprināšanas īpašnieks vēlas saņemt zemesgrāmatu apliecību, kā arī atzīmēts, ka dokumentus vēlas saņemt elektroniski, tad šī apliecība tiks sagatavota elektroniski parakstīta un tiks nosūtīta uz nostiprinājuma lūgumā norādīto jaunā īpašnieka e-pasta adresi. Ja netiek norādīts, ka dokumentus vēlas saņemt elektroniski, tad zemesgrāmatu apliecība tiek nosūtīta pa pastu ierakstītā vēstulē uz nostiprinājuma lūgumā norādīto jaunā īpašnieka adresi.

Labs saturs
25
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas