E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31641
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Kļūdains maksājums zemesgrāmatas nodevai

J
jautā:
02. februārī, 2024
Diāna

Sveiki! Tika veikts kļūdains maksājums zemesgrāmatas nodevai. Aizpildīju pieprasījumu atmaksai, ir aizritējušas jau vairāk kā trīs nedēļas. Cik ilgā laikā tiek veikta atmaksa?

A
atbild:
05. februārī, 2024
Tiesu administrācija
Ināra Makārova, tiesu iestāžu sabiedrisko attiecību speciāliste

Lai precīzi atbildētu, nepieciešams zināt konkrētās personas vārdu/uzvārdu un to, kurā kontā ir nepareizi ieskaitīta nauda. Ja nepareizi tika ieskaitīta valsts nodeva, atmaksu veic Valsts ieņēmumu dienests.

Saskaņā ar Ministru kabineta 2022. gada 20. septembra noteikumu Nr. 585 “Tiesu administrācijas nolikums” 4.9. apakšpunktu un pielikuma 1. apakšpunktu Tiesu administrācija pēc pieprasījuma sniedz atzinumu par iemaksātās valsts nodevas un tiesas uzliktā naudas soda atmaksāšanu, bet saskaņā ar 4.9. apakšpunktu un pielikuma 2. apakšpunktu Tiesu administrācija pēc pieprasījuma un atbilstoši tiesas nolēmumam (ja tāds paredzēts normatīvajos aktos) no Tiesu administrācijai Valsts kasē atvērtā konta atmaksā veikto maksājumu. Savukārt saskaņā ar 4.9. apakšpunktu un pielikuma 3. apakšpunktu Tiesu administrācija pēc savas iniciatīvas, pieprasījuma un atbilstoši tiesas nolēmumam (ja tāds paredzēts normatīvajos aktos) no Tiesu administrācijas Valsts kasē atvērtā konta veic nepareizi iemaksātā maksājuma novirzīšanu uz atbilstošo kontu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas