E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8432
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Ja neapmierina mērnieka darbs, var sūdzēties

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. novembrī, 2015
Anita

Manā gadījumā dzīvojamā māja un palīgēkas, kas atrodas manā īpašumā, zemi mājas īpašniece lūgusi mērnieku izgatavot zemes robežas plānu ar viņas vēlamo platību un robežām, un mērnieks to izdarīja. Vai zvērinātam mērniekam ir tiesības patstāvīgi noteikt zemes gabalu (konkrēto platību), kas saskaņā ar likuma „Par zemes reformas pabeigšanu lauku apvidos” 2.panta 10.daļas „nepieciešama ēku un būvju uzturēšanai”? Kā arī lūdzu īsumā norādīt tiesību normas, ar kādiem noteiktas zvērināta mērnieka tiesības?

A
atbild:
02. decembrī, 2015
Vineta Vilcāne
speciāli LV portālam

Valsts zemes dienestam (VZD) jautājot, vai mērniekam ir tiesības patstāvīgi noteikt zemes gabalu, kas nepieciešams ēku un būvju uzturēšanai, VZD speciālisti norāda, ka lēmumus par zemes īpašumtiesību atjaunošanu pieņem pašvaldība. Tātad šādu lēmumu nepieņem mērnieks pats.

Ja Jums ir pretenzijas pret mērnieku, ar sūdzību jāvēršas organizācijā, kura šo mērnieku ir sertificējusi. Sertifikātu zemes kadastrālajā uzmērīšanā izsniedz Latvijas Mērnieku biedrība un SIA „Mācību un konsultāciju centrs ABC”.

Informācija par mērniecībā sertificētām personām pieejama VZD mājaslapā.

Mērnieki savu darbu veic saskaņā ar vairākiem normatīvajiem aktiem, piemēram, MK noteikumiem Nr.1011 „Personu sertificēšanas un sertificēto personu uzraudzības kārtība ģeodēzijā, zemes ierīcībā un zemes kadastrālajā uzmērīšanā”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas