E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6889
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene

Bez sprieduma uzturlīdzekļus piedzīt ar atpakaļejošu datumu nevar

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. aprīlī, 2015
Kristaps

Man ir jautājums par uzturlīdzekļiem. Sanāca tā, ka pēc kāda laika bērna māte izvēlējās iet citu ceļu. Bērnam ir 3 gadiņi. Bērnam ir arī mans uzvārds, ja šī informācija noder. Bet lieta ir tāda, ka mums nav savstarpējas vienošanās par uzturlīdzekļiem. Maksāju katru mēnesi 120 eiro. Maksāju tikai ar pārskaitījumu no bankas uz banku. Papildus nopērku arī pārējo, kas ir nepieciešams. Jautājums ir par to, vai mums vajadzētu tomēr noslēgt līgumu? Vai, ja mātei iekož knausis un viņa izdomā pieprasīt uzturlīdzekļus un pateikt, ka neesmu maksājis. Būsim reālisti... tā dažreiz notiek.  Kā man būtu labāk rīkoties? Jau iepriekš liels paldies par palīdzību.

A
atbild:
20. aprīlī, 2015
Edīte Brikmane
LV portāls

Ja maksājat uzturlīdzekļus ar bankas pārskaitījumu un saglabājat pirkuma čekus, apmaksātus rēķinus par bērnam nepieciešamo lietu un pakalpojumu izmaksu segšanu, Jūs vienmēr varēsiet pierādīt, ka godprātīgi esat pildījis savu pienākumu uzturēt bērnu.

Turklāt, ja nav tiesas sprieduma par uzturlīdzekļu piedziņu vai vienošanās, kas noslēgta notariāla akta formā, no Jums neko ar atpakaļejošu datumu nevar piedzīt. Savukārt noslēgta vienošanās nav garants, ka bērna māte kādu dienu nevērsīsies tiesā ar prasību uzturlīdzekļu apmēru palielināt.

Vairāk lasiet e-konsultācijā “Par uzturlīdzekļiem vecākiem jāvienojas”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas