E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6179
Lasīšanai: 3 minūtes

Pašvaldībai satiksmes infrastruktūra pie bērnudārza ir jāsakārto

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. janvārī, 2015
Māra

Labdien! Vai pie pirmsskolas izglītības iestādēm pašvaldībai/satiksmes departamentam nav jānodrošina droša piekļuve uz izglītības iestādi? Ar to es domāju, vai nav obligāta prasība pie PII nodrošināt gājējiem drošus apstākļus, izbūvējot gājēju celiņu un apgaismojumu?

A
atbild:
27. janvārī, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Likuma „Par pašvaldībām” 15.panta otrajā daļā starp pašvaldību autonomajām funkcijām ir minēts pienākums  „2) gādāt par savas administratīvās teritorijas labiekārtošanu un sanitāro tīrību (ielu, ceļu un laukumu būvniecība, rekonstruēšana un uzturēšana; ielu, laukumu un citu publiskai lietošanai paredzēto teritoriju apgaismošana; parku, skvēru un zaļo zonu ierīkošana un uzturēšana; atkritumu savākšanas un izvešanas kontrole; pretplūdu pasākumi; kapsētu un beigto dzīvnieku apbedīšanas vietu izveidošana un uzturēšana);/../”

Šis pienākums attiecināms arī uz satiksmes infrastruktūras izveidi pie izglītības iestādēm. Katrā pašvaldībā šo jautājumu risina atšķirīgi. Piemēram, Cēsu novada pašvaldībai ir īpaša programma par izglītības infrastruktūras sakārtošanu, tostarp par ielu sakārtošanu pie konkrētām izglītības iestādēm. Ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu to dara, piemēram, arī Krāslavas novadā.

Ja piekļūšana pie Jūsu minētās pirmsskolas izglītības iestādes nav droša, tad pašvaldība nav izpildījusi savus pienākumus, un vecākiem kolektīvi (būs iedarbīgāk) ar konkrētām pretenzijām rakstiski jāvēršas vispirms pie iestādes vadītāja, kuram tālāk šis jautājums jākārto ar attiecīgo pašvaldības institūciju un mēneša laikā iesnieguma iesniedzējiem jāsaņem pašvaldības iestādes konkrēta atbilde.

Ja pirmsskolas iestādes vadība Jūsu aktivitātes neatbalsta un aktīva līdzdarbība nav gaidāma (tad arī saprotams, kāpēc droša infrastruktūra nav izveidota), vecāki var tieši vērsties ar prasību (priekšlikumiem) atbildīgajā pašvaldības institūcijā (piemēram, satiksmes departamentā).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas