E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12831
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ģimenes pabalstu atsāk maksāt oktobrī, ja pēc 9. klases turpina mācīties

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. septembrī, 2017
Anita

Kāpēc vēl joprojām neesmu saņēmusi valsts ģimenes pabalstu (par vasaras mēnešiem) par savu trešo bērnu, kurai ir 16 gadi un mācās citā ģimnāzijā?

A
atbild:
25. septembrī, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ģimenes valsts pabalstu piešķir par katru ģimenē audzināmo bērnu no viņa viena gada vecuma sasniegšanas dienas līdz 15 gadu vecumam.

Ja bērns pēc 15 gadu vecuma sasniegšanas turpina mācīties vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē un nesaņem stipendiju, tad pabalstu turpina maksāt līdz 19 gadu vecumam.

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) informācijā par ģimenes valsts pabalsta izmaksu vasarā skaidrojusi, ka saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem ģimenēm par bērniem, kuri jūnijā pabeiguši 9. klasi, no 1. jūlija ģimenes valsts pabalsta izmaksu pārtrauc, un VSAA to neizmaksā par jūliju un augustu.

Ja skolēns septembrī uzsāk mācības 10. klasē, tad pabalsta izmaksas atsākšanai izziņa no mācību iestādes nav nepieciešama. VSAA par bērniem, kas mācās vispārējās izglītības iestādē, informāciju septembrī saņems no Izglītības un zinātnes ministrijas un, pamatojoties uz šo informāciju, turpinās izmaksāt ģimenes valsts pabalstu.

Pabalsta izmaksu par bērniem, kuri turpina mācības, VSAA atjaunos no oktobra, izmaksājot arī no 1. jūlija līdz 30. septembrim neizmaksātos pabalstus.

Par skolēniem, kuri pabeidz 8., 10. vai 11. klasi, VSAA ģimenes valsts pabalsta izmaksu nepārtrauc un turpina maksāt arī par vasaras mēnešiem.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas