E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11928
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Darbinieka uzteikums un atvaļinājums

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. maijā, 2017
Olga

Ja es strādāju mikrouzņēmumā jau vairākus gadus, esmu uzrakstījusi atlūgumu pēc pašas vēlēšanās, man ir jāatstrādā mēnesis? Vai man ir tiesības, ja saskaitot man pienākas 14 dienas atvaļinājuma? Es vēlējos paņemt 2 nedēļas, bet darba vadītājs man neatļāva, vai man tomēr ir tiesības doties pelnītā atvaļinājumā? (Principa pēc nedod atvaļinājumu)

A
atbild:
12. maijā, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

Pēc darbinieka iniciatīvas izteikts uzteikums par darba attiecību izbeigšanu ( Darba likuma 100. pants) paredz maksimāli viena mēneša termiņu, ko darba devējs ir tiesīgs prasīt darbiniekam nostrādāt, lai nodrošinātu darba gaitas nepārtrauktību, kamēr tiek meklēts jauns darbinieks.

Protams, saņemot uzteikumu, darba devējs un darbinieks var vienoties arī par citu, mazāku, termiņu.

Savukārt atvaļinājuma piešķiršana uzņēmumā atbilstoši Darba likuma normām notiek saskaņā ar vienošanos vai atvaļinājumu grafiku ( DL 150. pants).

Ja situācija veidosies tā, ka saistībā ar uzteikumu Jūs atvaļinājumu neizmantosiet, darba attiecības beidzot, Jums ir  tiesības saņemt naudā neizmantotā atvaļinājuma kompensāciju proporcionāli nostrādātajam laikam.  Viens darba attiecību mēnesis dod tiesības uz apmēram 1,67 atvaļinājuma dienām.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas