E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11321
Lasīšanai: 2 minūtes

Prasību tiesā var iesniegt bērna aizbildnis

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. februārī, 2017
A

Labvakar! Mazbērns atrodas manā aprūpē astoņus mēnešus (apmeklē bērnudārzu), no bērna vecākiem uzturlīdzekļi visu šo laiku nav saņemti. Vecmāmiņai (man) ir tiesības vērsties tiesā par uzturlīdzekļu piedziņu no bērna vecākiem, vai arī jāgaida aizbildņa statusa piešķiršana? Bāriņtiesa ir informēta par situāciju. Sākta lieta par vecāku aprūpes tiesību pārtraukšanu.

A
atbild:
21. februārī, 2017
Edīte Brikmane
LV portāls

Ja vecāki par bērnu rūpēties nespēj, bērna likumiskās tiesības aizstāv bāriņtiesas iecelts aizbildnis. Bērnu tiesību aizsardzības likuma 35. panta ceturtajā daļā noteikts, ka gadījumā, ja vecāki uzturlīdzekļus nemaksā, nodrošināt, ka bērns saņem uzturlīdzekļus no saviem vecākiem, ir aizbildņa pienākums. Tātad Jūs varēsiet sniegt prasību tiesā par uzturlīdzekļu piedziņu bērna uzturam, tiklīdz tiksiet iecelta par bērna aizbildni.

Papildus informējam, ka no 2017. gada 1. aprīļa valsts garantētos uzturlīdzekļus varēs saņemt Ministru kabineta noteiktajā minimālajā apmērā administratīvā procesa ietvaros (bez tiesas sprieduma), vienam no vecākiem vai aizbildnim, kura aprūpē atrodas bērns, uzreiz vēršoties Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijā ar iesniegumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas