E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9091
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība
1
1

Amata ierobežojumi nevar būt saistīti ar laulātā radinieku sodāmību

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. martā, 2016
Rada

Labdien. Vēlos precēties ar ugunsdzēsēju glābēju. Diemžēl tā nu ir sanācis, ka mana māsa sēž cietumā. Sakiet, lūdzu, vai tas ir iespējams, ka, mums apprecoties, valsts amatpersonai (manam puisim) var būt nepatikšanas, biju dzirdējusi, ka filtrācijas laikā pārbauda visus radiniekus un neviens nedrīkst būt sodīts. Un ja, piemēram, sanāk, ka mēs apprecamies un pēc kāzām kāds no radiniekiem izdara noziegumu, vai tas arī ietekmēs viņa (glābēja) darbu?

A
atbild:
07. martā, 2016
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Mūsu valstī ir virkne profesiju, par kurām normatīvajos aktos ir noteikts, ka tajās nedrīkst strādāt cilvēki, kuri ir iepriekš bijuši notiesāti par tīšu noziedzīgu nodarījumu, kaut arī sodāmība ir dzēsta. Piemēram, policisti, tiesneši, advokāti, prokurori, Nacionālo bruņoto spēku karavīri, Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas, skolotāji u.c.

Taču normatīvajos aktos nav noteikti ierobežojumi attiecībā uz iepriekš minēto kategoriju amatpersonu ģimenes locekļiem, tostarp laulātajiem, jo vairāk – viņu radiniekiem. Tātad šādi ierobežojumi nedrīkstētu būt, jo tie nav likumīgi. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 296 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas