E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8181
Lasīšanai: 3 minūtes

Sīkāku informāciju var sniegt advokāts

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. oktobrī, 2015
Linda

Labdien. Situācija ir sekojoša. Persona, agrāk jau notiesāta un sodu izcietusi ieslodzījuma vietā, pēc atbrīvošanas sāka strādāt un izveidoja ģimeni. Laiks pagāja un atkal sastrādāja nepatikšanas. Cik saprotu, skaitās naudas izkrāpšana. Iepriekšējā sodāmība bija par 175.panta 3.daļu. Sakiet, lūdzu, vai apsūdzētajam tiks piespriests maksimālais sods? Un, ja ir zināms, kas ir bijis tas organizators, bet persona, kas tika aizturēta uz aizdomu pamata, bija tikai izpildītājs, respektīvi, izdarīja, jo uz viņu tika veikts spiediens (draudēšana ar izrēķināšanos ar viņa ģimeni). Jautājums ir sekojošs: 1) Kāds sods viņu gaida - cik liels termiņš?

A
atbild:
22. oktobrī, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Krimināllikuma 177.pants „Krāpšana”:

„(1) Par svešas mantas vai tiesību uz šādu mantu iegūšanu, ļaunprātīgi izmantojot uzticēšanos vai ar viltu (krāpšana), —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

(2) Par krāpšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

(3) Par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, vai ja tā izdarīta, iegūstot narkotiskās, psihotropās, stipri iedarbīgās, indīgās vai radioaktīvās vielas, sprāgstvielas, šaujam­ieročus vai munīciju, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.”

Likuma 48.pantā minēti atbildību pastiprinošie apstākļi – varat izvērtēt, kuri no tiem attiecināmi uz Jūsu minēto gadījumu.

Protams, tam ir nozīme, ka noziedzīgs nodarījums paveikts atkārtoti. Taču informācija ir pārāk aptuvena, lai sniegtu sīkāku skaidrojumu. Izvērtējot visus apstākļus, soda sankcijas noteikts tiesa. Iespējamo tiesas spriedumu varētu prognozēt krimināllietās specializējies advokāts, kuram Jūs detalizēti izklāstītu visus lietas apstākļus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas