E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5819
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene
1
1
1
1

No 2015.gada uzturlīdzekļi lielākā apmērā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. decembrī, 2014
santa

Vai ar nākošo gadu ir paredzēts pacelt alimentus bērniem, ko maksā valsts?

A
atbild:
09. decembrī, 2014
Edīte Brikmane
LV portāls

No 2015.gada ierobežojums no Uzturlīdzekļu garantiju fonda (UGF) izmaksājamam uzturlīdzekļu apmēram zaudē spēku. Tas nozīmē, ka nākamgad no fonda līdzekļiem uzturlīdzekļi tiks izmaksāti tādā apmērā, kādu, pamatojoties uz Civillikuma 179.panta piekto daļu, noteicis Ministru kabinets, bet ne vairāk par tiesas nolēmumā noteikto

Minimālo uzturlīdzekļu apmēru noteic Ministru kabineta noteikumi Nr.37 „Noteikumi par minimālo uzturlīdzekļu apmēru bērnam”, ņemot vērā valstī noteikto minimālo mēnešalgu un bērna vecumu. Tā kā nākamgad tiek pacelts arī minimālās mēneša algas apmērs līdz 360 eiro, sākot ar 2015.gada 1.janvāri minimālais uzturlīdzekļu apmērs ir šāds: 

  • 25% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēnešalgas katram bērnam no viņa dzimšanas līdz 7 gadu vecumam (90 eiro mēnesī);
  • 30% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēnešalgas katram bērnam no 7 gadu vecuma sasniegšanas līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai (108 eiro mēnesī). 

Papildus informējam, ka UGF administrācija uzturlīdzekļus izmaksā par iepriekšējo mēnesi. Tātad uzturlīdzekļi lielākā apmērā tiks izmaksāti februāra mēnesī.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas