E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4156
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Atbildes atrodamas MK noteikumos Nr.1013

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. aprīlī, 2014
Marta

Saskaņā ar MK Nr.1013, 19.prim punktu ūdens patēriņa starpība sadalāma starp tiem dzīvokļu īpašniekiem, kuri atbilst šā punkta noteiktajiem kritērijiem. Faktiski persona, kura nav veikusi skaitītāju verifikāciju, bet patērē gan auksto, gan karsto ūdeni, maksā tikai par auksto ūdeni. Jautājums, kam jāmaksā par siltumenerģiju, kas izlietota šī īpašnieka karstā ūdens uzsildīšanai? Kā aprēķina maksu par karstā ūdens uzsildīšanu, kā to sadala starp dzīvokļu īpašniekiem un kāds normatīvais akts to regulē? Kā privātie apsaimniekotāji nosaka maksu par šo pakalpojumu?

A
atbild:
25. aprīlī, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Šeit Jums ir jāpaskaidro, ka mājas iedzīvotāji nemaksā atsevišķi par karsto un auksto ūdeni, bet gan par  patērēto ūdens tilpumu un patērēto siltumenerģiju, kurā ietilpst dzīvojamās mājas apsilde un karstā ūdens sagatavošana.

Ministru kabineta noteikumu Nr.1013 „Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu” 7.1 punktā ir izskaidrota kārtība, kas un kā pārvaldniekam jānorāda rēķinos par patērēto siltumenerģiju.

Savukārt minēto noteikumu 8. un 9.punktā skaidri noteikts, kādu informāciju dzīvokļa īpašnieks ir tiesīgs pieprasīt no pārvaldnieka (tā Jums būtu iespējams iegūt sīkāku informāciju par Jūs interesējošiem jautājumiem) un cik ilgā laikā jāsniedz atbilde.

Kā minēts noteikumu 2.punktā, tie ir „piemērojami līdz dienai, kamēr dzīvokļu īpašnieku sabiedrība vai ar dzīvokļu īpašnieku savstarpēju līgumu pilnvarota persona ar nodošanas un pieņemšanas aktu pārņem dzīvojamās mājas pārvaldīšanas tiesības un dzīvokļu īpašnieki nav savstarpēji vienojušies par to, kā tiek noteikta katra īpašnieka apmaksājamā daļa par saņemto pakalpojumu un tā sniegšanas kārtība”.

Privātie apsaimniekotāji gan var vadīties pēc šiem noteikumiem, ņemt tos par paraugu, bet, ja dzīvokļu īpašnieku vairākums kopsapulcē lēmis par citādu kārtību un tas fiksēts pārvaldīšanas līgumā, tad tā arī būs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 256 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas