E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32352
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kādi dokumenti nepieciešami, lai pierādītu stāžu līdz 1996. gadam

J
jautā:
11. aprīlī, 2024
Kristīne

Kur var atrast informāciju par darbavietām un tajās nostrādātajiem periodiem laika posmā no 1982. līdz 1994. gadam? Mana darba grāmatiņa ir tikai no 1994. gada, un es vairs neatceros, kur tieši un kādos periodos strādāju līdz tam. Paldies! 

A
atbild:
16. aprīlī, 2024
Lidija Dārziņa
LV portāls

Līdz 1995. gada 31. decembrim apdrošināšanas stāžā tiek ieskaitīti likumā “Par valsts pensijām” noteiktie darba un tam pielīdzinātie periodi, ko apliecina Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā (VSAA) uzkrātie dati.  

Portālā latvija.lv par tiem varat iegūt izziņu “Informācija par reģistrēto darba stāžu līdz 1996. gadam”. 

Informāciju, uzrakstot iesniegumu, var pieprasīt klātienē (jāuzrāda personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte))  jebkurā VSAA klientu apkalpošanas centrā vai valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros; elektroniski (iesniegums jāparaksta ar drošu elektronisko parakstu, kas satur laika zīmogu); pa pastu.

Ja VSAA rīcībā nav datu vai nav visu datu par apdrošināšanas periodiem līdz 1996. gadam, tad cilvēkam pašam jāiesniedz tos pierādoši dokumenti  darba grāmatiņa; diploms par augstāko vai vidējo speciālo izglītību, (ja mācības turpinātas pēc vidējās izglītības iegūšanas); atestāts par vidējās izglītības iegūšanu; bērnu dzimšanas apliecības  ja informācijas nav VSAA rīcībā; arhīva izziņa vai darba devēja izziņa – ja darba grāmatiņā nav iekļauta visa nepieciešamā informācija par darba periodiem; uzvārda maiņu apliecinoši dokumenti – ja iepriekšminētajos dokumentos ir dažādi uzvārdi; un citi iespējamie dokumenti. 

Apdrošināšanas periodu apliecinoši dokumenti ir uzskaitīti Ministru kabineta noteikumos Nr. 165 “Apdrošināšanas periodu pierādīšanas, aprēķināšanas un uzskaites kārtība”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas