E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32188
Lasīšanai: 1 minūte
TĒMA: Nodokļi

Vai komercdarbībai ar akcīzes precēm nepieciešams uzņēmums

J
jautā:
22. martā, 2024
Tomass

Labdien! Jautājums par elektroniskajām cigaretēm paredzēto šķidrumu importu Latvijā no Lielbritānijas. Kas ir nepieciešams? Kādas atļaujas vajadzīgas? Vai ir nepieciešams uzņēmums, lai to izdarītu?

A
atbild:
15. aprīlī, 2024
Lidija Dārziņa
LV portāls

Privātpersona nedrīkst nodarboties ar komercdarbību ar akcīzes precēm. Speciālo atļauju (licenci) komercdarbībai ar akcīzes precēm Valsts ieņēmumu dienests izsniedz Komercreģistrā reģistrētam komersantam. Komersants ir Komercreģistrā ierakstīta fiziskā persona (individuālais komersants) vai komercsabiedrība (personālsabiedrība un kapitālsabiedrība).

Komersants Latvijas Republikas teritorijā drīkst realizēt tabakas izstrādājumus, elektroniskajās cigaretēs izmantojamo šķidrumu, elektroniskajās cigaretēs izmantojamā šķidruma sagatavošanas sastāvdaļu un tabakas aizstājējproduktus, kuri marķēti ar akcīzes nodokļa markām, izņemot atsevišķus gadījumus.

Darbības ar akcīzes precēm ir stingri regulētas. To, kādas atļaujas nepieciešamas, lai nodarbotos ar elektroniskajās cigaretēs izmantojamo šķidrumu importu, jānoskaidro Valsts ieņēmumu dienestā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas