E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32123
Lasīšanai: 2 minūtes

Saimnieciskās darbības reģistrēšana bērnu nometņu organizēšanai

J
jautā:
18. martā, 2024
Laura

Labdien! Šovasar plānoju organizēt bērnu nometni. Pirms gada to darīju kā juridiskā persona  zemnieku saimniecība. Šogad gribu to darīt kā fiziskā persona. MK noteikumi Nr. 981 noteic, ka nometni ir tiesības organizēt fiziskajai personai, ja tā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir reģistrēta komercreģistrā kā individu­ālais komersants vai saimnieciskās darbības veicējs. Vai kā saimnieciskās darbības veicējai man obligāti jābūt reģistrētai komercreģistrā? Vai arī pietiek, ka reģistrējos tikai VID? Ja obligāti jāreģistrējas komercreģistrā, lūdzu skaidrojumu, kā to izdarīt. Paldies!

A
atbild:
08. aprīlī, 2024

Ministru kabineta noteikumu Nr. 981 “Bērnu nometņu organizēšanas un darbības kārtība” 6. punkts noteic, ka nometni ir tiesības organizēt: 

  • valsts un pašvaldību institūcijai (turpmāk – institūcija); 
  • fiziskajai personai, ja tā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir reģistrēta komercreģistrā kā individuālais komersants vai saimnieciskās darbības veicējs; 
  • juridiskajai personai. 

Minētās normas 6.2. punkts paredz izvēles iespēju reģistrēties komercreģistrā individuālā komersanta statusā vai Valsts ieņēmumu dienestā saimnieciskās darbības veicēja statusā. Abas reģistrēšanās formas (vienlaikus) normatīvais akts neprasa.   

Kā reģistrēties VID saimnieciskās darbības veicēja statusā, varat uzzināt VID mājaslapā

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas