E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32119
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Darījuma partnera izvērtēšana

J
jautā:
18. martā, 2024
Jeļena

Man ir liela iepriekšējā pieredze jaunā pakalpojumu nozarē un vēlos atsākt biznesu Latvijā, lai būtu darbs sev un citiem cilvēkiem. Lai strādātu, nepieciešamas sistēmas, kuras pārdod viens dīleris Latvijā. Cita pārdevēja nav. Taču vienīgais dīleris Latvijā atteicās ar mani sadarboties, pamatojoties uz to, ka man ir Krievijas pilsonība un līdz 2015. gadam dzīvoju Krievijā. Tagad man ir pastāvīgās uzturēšanās atļauja, esmu repatriants un Latvijas iedzīvotājs kopš 2015. gada. Man tika liegta iespēja strādāt un darīt to, ko labi protu. Kā rīkoties šajā situācijā? 

A
atbild:
08. aprīlī, 2024

No jautājumā sniegtās informācijas nav saprotams, kādā nozarē vēlaties uzsākt komercdarbību un kādu iekārtu iegāde ir nepieciešama uzņēmuma darbībai.  

Ja vienīgais dīleris Latvijā ir subjekts Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma izpratnē, tad subjektam ir nepieciešams veikt darījuma partnera pārbaudi (klienta izpēti). Likuma subjekts veic klienta izpēti pirms darījuma attiecību uzsākšanas un gadījuma rakstura darījuma atbilstoši Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma 11. pantam.   

Atbilstoši minētā likuma 32. pantam subjektam ir tiesības atturēties no darījuma veikšanas.  

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas